Ook qua sauzen zijn avocado’s veelzijdig. Neem bijvoorbeeld deze avocadosaus met knoflook. Letterlijk 2 minuten werk om te maken en ik garandeer je dat je een heerlijk bord vol romige pasta hebt die je zonder enige vorm van schuldgevoel kan eten. Je moet sowieso nooit schuldgevoel hebben als je eet, maar je begrijpt wat ik bedoel.
Voor 1 portie
Ingrediënten:
- 70-100 gram spaghetti
- 1 avocado
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel citroensap
- Zout, peper en eventueel wat tabasco naar smaak
- 150 gram cherrytomaten
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de avocado, knoflook, citroensap, zout, peper en tabaso in een keukenmachine en pureer tot een volledig gladde saus. Dit kan ook met een blender of staafmixer.
- Halveer de cherrytomaten. Meng de saus door de afgegoten spaghetti en maak af met de tomaatjes. Serveer meteen.