Deze muffins voldoen aan alle bovenstaande punten. Bovendien blijven ze een dag of 4 lekker als je ze niet invriest en zijn ze ideaal om even snel te pakken als ontbijtje voor onderweg. Kortom: ga deze maken!
Recept aangepast van Bakerbynature.com
Ingrediƫnten:
- 125 gram patentbloem
- 100 gram volkorenbloem
- 150 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- Snufje zout
- 250 ml ongezoete appelmoes
- 60 ml amandelmelk
- 60 ml zonnebloemolie
- 2 eetlepels agavesiroop
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 190 graden en bekleed een muffinvorm voor 12 muffins met papiertjes.
- Meng in een kom de bloemen, basterdsuiker, bakpoeder en zout. Meng even vluchtig door elkaar. Voeg hier de appelmoes, amandelmelk, zonnebloemolie en agavesiroop aan toe. Meng met een pollepel tot een glad beslag. Niet langer roeren dan nodig is, daar worden je muffins taai van.
- Verdeel het beslag over de 12 muffinpapiertjes en bak de muffins in 18-20 minuten goudbruin en gaar. Als een tandenstoker in het midden van de muffin geprikt wordt en hij komt er droog weer uit, dan zijn ze klaar.