Dus dan wordt het een maaltijdsalade. Ik noem deze salade een regenboogsalade omdat er zo ontzettend veel gekleurde groenten in zitten. Maar voel je niet verplicht om deze specifieke soorten groenten te gebruiken. Ik weet zeker dat deze salade lekker is met alles wat knapperig en fris is.
Oh, en heb je geen misopasta in huis? Geen nood, sojasaus heeft een vergelijkbare zoute, gefermenteerde smaak. Nadeel daarvan is alleen dat het heel donkerbruin is en dus je salade er iets minder fris uitziet.
Voor 3-4 personen, ook super als lunch de volgende dag
Ingrediƫnten:
- 200 gram bulgur
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 winterpeen, in halve schijfjes gesneden
- 100 gram rode kool, in fijne reepjes
- 200 gram linzen uit blik, afgespoeld
- 100 gram maiskorrels
- ½ komkommer, in blokjes
- 1 el misopasta
- 1 el ciderazijn
- 1 el zoete chilisaus
- 1 el olijfolie
Bereiding:
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat volledig afkoelen. Meng intussen de misopasta, ciderazijn, zoete chilisaus en olijfolie door elkaar tot een dressing.
- Snijd alle groenten en meng dit, samen met de dressing, door de bulgur.