22 juni 2016

Bosbessen-sinaasappeltaartje

Sinaasappel en bosbessen zijn eigenlijk een geniale combinatie, maar eentje die ik relatief weinig maak. Wat zonde is, want toen ik dit taartje proefde, wist ik meteen weer dat dit een combi is waar mijn smaakpapillen heel gelukkig van worden.

Dit taartje bevat geen ei om het deeg te laten rijzen, dus het eindresultaat is een redelijk compact taartje. Haast een beetje klef, maar op een goede manier. Fudgy is misschien een beter woord, al gebruiken we dat normaal voornamelijk voor het omschrijven van brownies.

Ik maakte van dit recept vier kleine taartjes van ongeveer 15 cm doorsnee. Ze werden wel wat plat, dus je zou er ook twee taartjes van kunnen maken. Laat ze dan gewoon wat langer in de oven staan.

Hoe dan ook: lekker taartje. Goede smaakcombinatie. Maken dus. 



Ingrediƫnten:
  • 190 gram bloem
  • Snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gram suiker
  • Rasp van een halve sinaasappel
  • 175 ml melk (gebruik plantaardige melk voor een vegan taartje)
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 80 ml appelmoes (liefst ongezoet)
  • 1 el sinaasappelsap
  • 2 tl vanille extract
  • 4 flinke handenvol bosbessen
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 el sinaasappelsap
Bereiding:
  • Bekleed vier kleine bakvormen met bakpapier en vet ze in met wat zonnebloemolie. Verwarm ook de oven voor op 180 graden. 
  • Meng bloem, zout bakpoeder, suiker en sinaasappelrasp in een kom en zet aan de kant. Meng in een maatbeker de melk, olie, appelmoes, 1 el sinaasappelsap en vanille door elkaar. Giet dit mengsel bij het bloemmengsel en roer tot een glad beslag. 
  • Verdeel de bosbessen over de bakvormpjes en giet hier het beslag over. Bak de taartjes in 50 minuten goudbruin en gaar. 
  • Meng als de taartjes zijn afgekoeld het poedersuiker met 1 el sinaasappelsap tot een glazuur. Giet dit in strepen over de taartjes.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...