Ik serveer de salade in dit recept lauwwarm, maar de restjes zijn de volgende dag koud ook erg lekker. De hoeveelheden zijn trouwens redelijk losjes. Als je meer wortel hebt, prima. Net iets minder kikkererwten, ook goed. Heb je geen gedroogde munt? Komt ook goed! Er kan weinig mis gaan met dit recept.
Ingrediënten:
- 3 flinke wortels of 1 winterpeen
- 1 el olijfolie
- ¼ tl karwijzaad
- ¼ tl gemalen koriander
- ¼ tl gedroogde munt
- ¼ tl komijnpoeder
- 200 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld
Bereiding:
- Snijd de wortels in kleine, gelijkmatige blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de wortel zo’n 3-4 minuten aan. Voeg dan de karwijzaad, koriander, munt en komijn toe en bak 2 minuutjes mee.
- Zet het vuur uit en voeg de kikkererwten en eventueel wat zout en peper toe. Roer nog even goed om en laat de kikkererwten nog 2 minuten opwarmen tussen de wortels.