Deze soep is eigenlijk heel eenvoudig te maken maar de eendenborst geeft het net dat beetje bite dat de soep naar een ander niveau tilt. Een beetje zout dat goed combineert met het licht zoete van de pompoen. Daarbij een lekkere kaasstengel en je hebt een heerlijke soep die het diner prima inleidt.
Voor 4-5 personen
Ingrediënten:
- 400 gram pompoen, in blokjes
- 1 liter kippenbouillon
- 1 tl kerriepoeder
- 1 el gembersiroop
- 100 gram gerookte eendenborst
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
- 4-5 velletjes bladerdeeg
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- Optioneel: scheutje room
Bereiding:
- Kook de pompoen in de kippenbouillon gaar, dit duurt ongeveer 20 minuten. Pureer de pompoen dan glad met een staafmixer zodat je een zachte soep hebt. Meng hier de kerriepoeder en gembersiroop doorheen en zet aan de kant.
- Snijd de gerookte eendenborst in dunne reepjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de bladerdeegplakjes. Bestrooi de helft van ieder plakje met parmezaan. Vouw vervolgens de bladerdeeg dubbel zodat deze gevuld is met de kaas. Druk even zachtjes aan en snijd dan in de lengte doormidden zodat je twee slierten hebt. Draai één van de twee uiteinden één keer rond zodat er een twist in je bladerdeeg zit, en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Doe dit met de rest, zodat je 8-10 met kaas gevulde twists hebt. Bak deze in 15-18 minuten goudbruin en gaar.
- Doe de soep over kommen of diepe borden en verdeel hier de eendenborst en de koriander over. Maak af met de kaasstengels en eventueel een scheutje room.