Gelukkig bleek het een goed idee. Omdat je voor deze cake maar een klein beetje cacao gebruikt, is de chocoladesmaak subtiel en past hij juist heel goed bij de appel. De smaken overheersen elkaar niet en gaan goed samen.
Nu we de herfst in gaan is er een overvloed aan appels, dus als je de combi met kaneel zat begint te worden, is dit een prima keuze.
Ingrediënten:
- 200 gram suiker
- 200 gram roomboter
- 4 eieren
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 20 gram cacaopoeder, gezeefd
- Snuf zout
- 1 tl vanille extract
- 1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Klop de roomboter met de suiker luchtig. Meng hier één voor één de eieren doorheen, samen het de vanille en het zout. Roer hier het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder voorzichtig doorheen. Als het meel bijna is opgenomen in het beslag, roer je de stukjes appel er door.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60-75 minuten goudbruin en gaar. Dit kan je testen door een droge spaghetti of een sateprikker in de cake te prikken. Als deze er droog uit komt, is de cake gaar. Laat de cake afkoelen. Erg lekker met een bolletje ijs.