Het maken van dit taartje is niet moeilijk, je moet alleen even geduld hebben tot de banketbakkersroom is afgekoeld. Maar zodra dat het geval is, is het een kwestie van de taartjes vullen en je hoeft alleen nog te genieten.
Ingrediƫnten:
Voor de banketbakkersroom
- 500 ml melk
- 1 tl vanille extract of het merg van een stokje
- 50 gram bloem
- 75 gram fijne suiker
- 1 ei
- 3 eidooiers
- 125 gram suiker
- 1 ei
- Snufje zout
- 250 gram bloem
- 1 ½ tl vanille extract
- 125 gram koude boter, in blokjes
Bereiding:
- Doe voor de banketbakkersroom melk en vanille extract of de merg van het vanillestokje in een grote steelpan en breng aan de kook. Je kan het stokje eventueel mee laten koken. Verwijder deze dan voor je andere ingrediƫnten toevoegt.
- Klop in een grote kom bloem, suiker en eieren luchtig. Giet er al roerend langzaam de warme vanillemelk bij, terwijl je blijft roeren. Giet het geheel terug in de pan en breng opnieuw langzaam aan de kook terwijl je goed blijft roeren. Zodra het mengsel kookt en dikker is geworden, haal je het van het vuur af. Dek af met folie en laat in de koelkast compleet afkoelen.
- Meng voor de bodem de suiker, ei, zout, bloem en vanille door elkaar. Als dit een zanderige textuur heeft, voeg je de boter toe. Kneed dit met je handen tot een soepel deeg. Druk het deeg in 10 kleine gekartelde bakvormpjes en laat minstens een uur afgedekt rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Prik wat gaatjes in het deeg en bak de bakjes in 13-18 minuten goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen.
- Schep de banketbakkersroom in de bakjes en verdeel hier het fruit over. Serveer meteen.