Deze cake ontstond ook op die manier. We hadden nog wat overrijpe bananen in huis die we graag op wilden maken, dus die gingen door het beslag. En ik besloot eens te experimenteren met chocoladeglazuur op basis van een recept dat ik bij Laura Vitale had gezien, en ook dat pakte wel goed uit. Zo goed, dat Laurens en ik elkaar met verbazing aankeken toen we ons realiseerden hoe lekker de cake was geworden. Een onverwacht groot succes dus.
Ingrediënten:
Voor de cake
- 200 gram suiker
- 200 gram roomboter
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- Snuf zout
- 1 tl vanille extract
- 2 rijpe bananen, in plakjes
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 150 gram poedersuiker
- 1 eetlepel roomboter
- 3-4 eetlepels room
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Klop de roomboter met de suiker luchtig. Meng hier één voor één de eieren doorheen, samen het de vanille en het zout. Roer hier het zelfrijzend bakmeel voorzichtig doorheen. Als het meel bijna is opgenomen in het beslag, roer je de plakjes banaan er door.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60-75 minuten goudbruin en gaar. Dit kan je testen door een droge spaghetti of een sateprikker in de cake te prikken. Als deze er droog uit komt, is de cake gaar. Laat de cake afkoelen.
- Smelt voor de frosting de roomboter en doe dit samen met de poedersuiker, cacaopoeder en 2 eetlepels room in een kom. Roer dit door tot je een stevig mengsel hebt. Voeg hier vervolgens nog 1 of 2 eetlepels room aan toe, tot je de gewenste textuur hebt. De frosting moet goed smeerbaar zijn, maar nog wel stevig. Denk aan de textuur van chocoladepasta.
- Verdeel de frosting over de cake. Serveer in plakken.