9 augustus 2013

Mississippi mud pie

Deze taart behoeft enige waarschuwing. Hij is namelijk alleen geschikt voor de echte zoetekauw. Ik bestempel mezelf zeker als een zoetekauw, maar zelfs ik vond deze taart wel heel erg zoet. Met name de saus is heerlijk, maar heftig. Ben je nou net iets minder een zoetekauw, halveer het recept voor de saus dan gewoon. Dan is hij nog steeds erg lekker, maar net iets minder intens.

Buiten dat is deze taart heerlijk. De verschillende lagen zijn goed te onderscheiden en elke laag heeft zijn eigen heerlijke kwaliteiten. Zoet, knapperig, fris, plakkerig, alles zit er in. 



Aangepast van Allerhande 2-2013
Voor 16 personen
Ingrediënten
  • 1 rol digestive koekjes 
  • 275 g boter
  • 300 g pure chocolade (70% cacao), fijngehakt
  • 2 eieren
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
  • 100 ml honing
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt 175 g boter in een steelpan, meng met de koekjes en verdeel over de springvormbodem. Dek af met vershoudfolie. Zet in de koelkast. Smelt de rest van de boter in een pan. Neem van het vuur. Voeg 100 g chocolade toe. Laat 4 min. staan en roer door.
  • Klop de eieren met de suiker in 5 min. romig en dik. Schep het chocolademengsel erdoor. Roer 150 g mascarpone los met een vork en schep door het mengsel tot het egaal wordt. Schenk voorzichtig in de springvorm. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de vulling net gestold is.
  • Laat de taart in 1 uur en 30 min. afkoelen op een rooster. Verwarm al roerend de rest van de chocolade, melk en honing. Laat 10 min. afkoelen.
  • Verdeel de saus over de taart, dek af en zet 2 uur in de koelkast. Serveer met de rest van de mascarpone.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...