16 augustus 2013

Ice cream sandwich

Dat dulce de leche-ijs, dat was lekker. Heerlijk. Maar het kan nog beter. Het schijnt namelijk dat dulce de leche vooral vaak gecombineerd wordt met chocolade. Logisch ook, karamel en chocola zijn een goede combi. Dus een ice cream sandwich van twee chocolate chip cookies met een schep dulce de leche-ijs ertussen? Dat moest wel een succes worden.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik dit toetje ook nog wel wil eten als het buiten 30 graden vriest. Yum!

Deze sandwiches zijn het lekkerst als je de koekjes zelf bakt, maar dat hoeft natuurlijk niet per se. Je kan ze trouwens ook maken met plakken chocoladecake. Of appelcake. Of een ander soort koekjes. Of een paar schoenzolen, volgens mij is het zelfs dan nog lekker.Ingrediënten:
  • 12 chocolate chip cookies (kijk hier voor het recept)
  • 6 bollen dulce de leche-ijs (zie vorige artikel)
Bereiding:
  • Haal het ijs 10 minuten van tevoren uit de koelkast. 
  • Kies setjes van twee koekjes uit die ongeveer hetzelfde zijn van formaat en vorm. Leg de setjes bij elkaar en schep op één helft een mooie bol ijs, zo veel mogelijk in het midden. Druk hier het andere koekje bovenop tot het ijs tot aan de randen van de sandwich komt. Eventueel kun je het nog gladstrijken met een mes. 
  • Je kan de sandwiches invriezen maar hou er rekening mee dat je dan ook bevroren koekjes hebt. Dat is niet bij ieder koekje even lekker.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...