En nu, 12 jaar later, vond ik het tijd om zelf eens met de combi citroen en maanzaad aan de slag te gaan. Deze cake is heerlijk. Luchtig, zacht, zoet en knapperig door de maanzaadjes. Ik ben blij dat ik deze cake heb gemaakt want ik zat gelijk weer met mijn hoofd in Londen. Des te leuker dat dat ik daar binnenkort weer echt naartoe ga. Dus als je nog vegan tips hebt voor zaakjes die ik in Londen moet bezoeken, let me know!
Recept van veganchallenge.nl
Ingrediënten:
Voor de cake
- 1 citroen
- 250 gram bloem
- 20 gram maizena
- 16 gram bakpoeder
- 150 gram suiker
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel maanzaad
- 100 milliliter zonnebloemolie
- 200 milliliter plataardige melk
- 1 theelepel vanille extract
- 75 gram poedersuiker
- 1,5 eetlepels plantaardige melk
- 1 theelepel vanille extract
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ℃ en vet een kleine cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Rasp en pers de citroen in een maatbeker, je hebt zo’n 50 ml nodig voor de cake. Meng de bloem, maïzena, bakpoeder, suiker, zout en maanzaad in een grote kom.
Voeg de olie, plantaardige melk en vanille toe aan het citroensap en -rasp.
Mix de droge en vloeibare ingrediënten goed door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm en bak het zo’n 35 - 45 minuten.
Meng de ingrediënten voor het glazuur door elkaar en giet het over de cake wanneer deze is afgekoeld.