Maar wat ik eigenlijk gewoon wil zeggen is dit: deze taart is f*cking lekker en zo gemaakt. Dus enjoy!
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg
- 320 gram gecondenseerde kokosmelk
- 300 gram pure chocolade, in stukken
- 3 eetlepels sterke koffie, ik gebruikte de Grand Maestro Italiano van Koffievoordeel.nl
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels geraspte kokos
- Mini oreo’s ter decoratie
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 200 graden. Doe het taartdeeg met bakpapier en al in een quichevorm en druk goed aan. Leg er ook een vel bakpapier bovenop zodat het deeg tussen twee lagen bakpapier zet. Strooi hier een blindbakvulling op en bak de taart 10 minuten met de blindbakvulling in de oven. Haal dan de blindbakvulling en de bovenste laag bakpapier uit de vorm en bak de bodem nog eens 5-10 minuten, of tot de bodem mooi goudbruin is. Laat minstens 15 minuten afkoelen.
- Doe intussen de kokosmelk, pure chocolade, koffie en vanille in een steelpan. Verwarm tot alle chocola gesmolten is. Haal dan van het vuur en zet aan de kant tot de taartbodem is afgekoeld.
- Giet de chocoladevulling in de taartvorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi dan met de geraspte kokos en steek de oreo’s er in ter decoratie.