L. heeft een hekel aan rijst. En is ook geen fan van de Aziatische keuken. Dus, lief mens dat ik ben, besloot ik dit te koken. Tsja, soms heb je gewoon ergens zin in. Ik bood hem nog de mogelijkheid om het met noedels te eten in plaats van rijst, maar hij zou er wel doorheen bikkelen.
Uiteindelijk viel het hem aan alle kanten mee. Sterker nog: hij vond het gewoon lekker. En ik ook! Het is weer eens iets helemaal anders dan wat er normaal bij ons op tafel verschijnt. Daarbij is het eigenlijk zo klaar en als je een rijstkoker hebt, is het helemaal easy.
Aangepast van Laurainthekitchen.nl
Ingrediënten:
- 500 gram kippendijen, in blokjes
- 2 eetlepels maïzena
- 1 eiwit
- 3 el zonnebloemolie
- 250 ml kippenbouillon
- 100 ml verse sinaasappelsap
- Schil van 1 sinaasappel
- 3 eetlepels suiker
- 2 el sojasaus
- 1 eetlepel geraspte gember
- 4 teentjes knoflook, superfijn gehakt
- 1 el appelciderazijn
- Optioneel: extra maïzena
Bereiding:
- Meng de kippendijen met de maïzena en het eiwit. Meng goed door elkaar tot alle kip bedekt is, en zet aan de kant, terwijl je de ingrediënten voor de saus klaarmaakt.
- Meng bouillon, sinaasappelsap en – schil, suiker, sojasaus, gember, knoflook en rijstazijn door elkaar.
- Verwarm een wok op heel hoog vuur tot deze gloeiend heet is. Doe er wat zonnebloemolie in en bak de kip hierin goudbruin. Als de kip een mooie kleur heeft, voeg je het sinaasappelmengsel toe. Laat dit minstens 10 minuten op hoog vuur inkoken, tot je iets minder dan de helft van de saus over hebt. Meng, als je de saus nog te dun vindt, 1-2 eetlepels maïzena met wat water en meng dit door de saus. Even laten pruttelen. Serveer met rijst en bijvoorbeeld peultjes.