Daarom ben ik op een missie om risotto lekker te gaan vinden. Mocht je dus nog een fantastisch recept weten, schroom niet om hem in de comments te plaatsen. Ondertussen heb ik deze eerste poging ondernomen en ik vond hem niet eens gek. Volgens mij is het vooral heel belangrijk om goede bouillon te hebben. Dus geen Maggi-blokjes met mononatriumglutamaat en andere rotzooi.
Ingrediƫnten:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperd uitje
- 200 gram risottorijst
- 750 ml groentebouillon
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (de echte)
- 150 gram witte champignons, in partjes
- Klontje boter
Bereiding:
- Fruit de ui in 2 eetlepels olijfolie aan tot glazig. Voeg de risottorijst toe en roer om tot alle risotto bedekt is met een dun laagje olie. Voeg hier lepel voor lepel de bouillon aan toe en blijf roeren. Voeg pas een nieuwe lepel bouillon toe als de vorige is opgenomen.
- Bak ondertussen in een koekenpan de champignons in de overgebleven eetlepel olijfolie mooi goudbruin.
- Als alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar (25-30 minuten roeren), voeg je de parmezaanse kaas, boter en champignons toe. Roer door en serveer direct.