Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 1 tl komijnpoeder
- Snufje chilipoeder
- 400 gram tomatenblokjes
- Blik (400 gram) rode linzen
- 800 ml groentenbouillon
- Blik (400 gram) kikkererwten
- Handvol koriander, fijngehakt
- Griekse yoghurt
- Fruit uit en knoflook in de olie tot goudbruin en glazig. Voeg komijn- en chilipoeder toe en laat een minuutje meebakken. Giet hier de tomatenblokjes, linzen en groentenbouillon bij en laat 10 minuten pruttelen.
- Pureer met de staafmixer tot een dikke, romige soep. Voeg hier de kikkererwten aan toe en laat deze nog 3 minuten meepruttelen.
- Serveer de soep gegarneerd met de koriander en wat Griekse yoghurt.