4 mei 2012

Arabische hamburgers

Zoals beloofd een recept waarin de auberginedip van Fatima gebruikt wordt. Deze hamburger is een Arabische en vooral gezondere versie van de hamburger. Geen vette mayonaise of ketchup vol suiker maar een gezonde groentedip. Geen slap, wit brood zonder smaak, maar heerlijk Arabisch platbrood met een fijne bite. En geen ‘saladeshaker’ met dressing uit een pakje, maar een supermakkelijke komkommersalade die minder werk kost om te maken dan een ritje naar de McDrive. Lekker en gezond, what’s not to love?

Kan je niet aan Arabisch platbrood komen? Dan is een tortillawrap een redelijk alternatief. Zeker niet net zo lekker, maar ook niet slecht.



Voor 4 kleine eters, of 2 grote
Ingrediƫnten:
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 klein ei
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • Snufje chilipoeder
  • Paneermeel
  • 2 Arabische platbroden
  • Auberginedip of bijvoorbeeld baba ganoush (al dan niet zelfgemaakt)
  • Veldsla
  • 1 Komkommer
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 1 el ciderazijn

Bereiding:
  • Meng het gehakt met het ei, de knoflook, zout en peper, paprikapoeder, gemberpoeder, korianderpoeder en chilipoeder. Voeg hier voldoende paneermeel aan toe om het gehakt niet langer plakkerig te laten zijn. Maak van het gehakt 4 hamburgers. Prik in alle hamburgers in het midden een gat met je vinger om te voorkomen dat ze bol gaan staan. Bak de burgers, zonder olie, in een anti-aanbakpan goudbruin en gaar.
  • Snijd de komkommer in de lengte in dunne plakken met een mandoline of een kaasschaaf. Meng de lente-uitjes en de ciderazijn door de komkommer en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Snijd het platbrood doormidden. Besmeer met een laag van de auberginedip en leg hier een hamburger bovenop. Garneer met wat veldsla en vouw het brood dubbel. Serveer met de salade.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...