12 mei 2012

California pizza

In The Taste Of Life Travel ging Rudolph van Veen al een aantal jaar geleden naar California. De plek voor gezond eten in Nederland. Hij liet ons daar kennismaken met de California pizza. Een gezonde, lichte versie van de pizza die we van de Italianen kennen. Wat mij betreft een schot in de roos, want hoewel ik gek ben op traditionele pizza vind ik deze soms ook wat zwaar.

In het recept van Rudolf maak je de pizza met een zelfgemaakt deeg. Dat heb ik nu ook gedaan, maar soms smokkel ik met een wrap. 10 Minuutjes in de oven op 175 graden om lekker krokant te worden en dan verder gaan zoals je normaal ook zou doen. Dat maakt het recept net iets makkelijker. Maar met het verse deeg is het toch het lekkerst.



Voor 2 personen
Ingrediƫnten:
Voor het deeg
  • 150 gram bloem
  • 5 gram gist
  • 75 ml lauwwarm water
  • klein scheutje olijfolie
  • ½ theelepel zout
Voor de topping
  • 3 geroosterde paprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • handvol champignons, in plakjes
  • ½ courgette, in plakjes
  • 1 avocado, in plakjes
  • 150-200 gram gerookte zalm in plakjes

Bereiding:
  • Meng de ingrediĆ«nten voor het deeg en kneed hier een soepel deeg van. Laat een halfuurtje in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Verdeel het deeg doormidden en rol hier twee pizza’s van. Bak ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Doe de geroosterde paprika’s in een blender (of gebruik een staafmixer of keukenmachine) met het knoflookteentje en wat zout en peper. Pureer tot een gladde saus.
  • Doe de champignons, ui en courgette met een drupje olie in de koekepan, en bak op middelhoog vuur tot de uien glazig zijn.
  • Verdeel de paprikasaus over de pizzabodems. Beleg met de champignons, uien en knoflook en maak af met de avocado en zalm.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...