In het recept van Rudolf maak je de pizza met een zelfgemaakt deeg. Dat heb ik nu ook gedaan, maar soms smokkel ik met een wrap. 10 Minuutjes in de oven op 175 graden om lekker krokant te worden en dan verder gaan zoals je normaal ook zou doen. Dat maakt het recept net iets makkelijker. Maar met het verse deeg is het toch het lekkerst.
Voor 2 personen
Ingrediƫnten:
Voor het deeg
- 150 gram bloem
- 5 gram gist
- 75 ml lauwwarm water
- klein scheutje olijfolie
- ½ theelepel zout
- 3 geroosterde paprika’s
- 1 teentje knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- handvol champignons, in plakjes
- ½ courgette, in plakjes
- 1 avocado, in plakjes
- 150-200 gram gerookte zalm in plakjes
Bereiding:
- Meng de ingrediƫnten voor het deeg en kneed hier een soepel deeg van. Laat een halfuurtje in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Verdeel het deeg doormidden en rol hier twee pizza’s van. Bak ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Doe de geroosterde paprika’s in een blender (of gebruik een staafmixer of keukenmachine) met het knoflookteentje en wat zout en peper. Pureer tot een gladde saus.
- Doe de champignons, ui en courgette met een drupje olie in de koekepan, en bak op middelhoog vuur tot de uien glazig zijn.
- Verdeel de paprikasaus over de pizzabodems. Beleg met de champignons, uien en knoflook en maak af met de avocado en zalm.