Ook hier geldt weer: gebruik de groenten die je zelf lekker vindt. Wij hadden toevallig nog witlof in de groentenla liggen, dus dat ging door de salade. Maar een andere koolsoort of bijvoorbeeld rauwe andijvie zou ook heerlijk zijn. Laat vooral de spekblokjes weg als je liever een vegetarische versie hebt.
Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
- 500 gram aardappels, met schil
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel honing
- 2 stronkjes witlof
- ½ stronk broccoli
- 2 lente-uitjes
- 100 gram spekblokjes
Bereiding:
- Was de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 cm. Kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Snijd de broccoli in roosjes en voeg deze de laatste 2 minuten toe aan de kokende aardappels. Laat afkoelen. Bak in een droge pan de spekjes krokant.
- Snijd de kernen uit de witlof en snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de lente-uitjes in ringen.
- Meng mayonaise, yoghurt, azijn, honing en eventueel zout en peper tot een dressing. Doe aardappelen, broccoli, spekjes, witlof en ui in een kom. Giet hier de dressing overheen en roer goed door tot alle onderdelen bedekt zijn met een dun laagje dressing.