24 mei 2012

Supersnelle sinaasappelmousse

Wil je lachen? Dan moet je dit recept eens voorzetten aan je gasten. Het stelt echt niks voor, maar je gasten zullen denken dat je ontzettend hard gewerkt hebt aan dit recept. Zo ging het in ieder geval bij mij. De complimenten waren niet van de lucht, terwijl ik me haast schaamde voor de eenvoud van dit recept. Kijk, mijn gasten zullen straks weten dat je dit recept met 1 hand op je rug kan maken, maar als jij het geheim houdt hoeft verder niemand het te weten. Kan jij lekker met de eer strijken. En lachen dus. Wel zachtjes, in de keuken, anders zullen je gasten denken dat je ze uitlacht. En dan kan je sinaasappelmousse nog zo lekker zijn, ze zullen je er niet aardiger door gaan vinden.


Voor 3 personen
Ingrediƫnten:
  • 250 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 50 gram suiker + 1 eetlepel
  • Sap en schil van een halve sinaasappel

Bereiding:
  • Klop de eiwitten met de eetlepel suiker tot zachte pieken.
  • Klop de slagroom met de suiker tot zachte pieken. Voeg sinaasappelsap en –schil toe en klop verder tot net niet helemaal stijf. Vouw hier de geklopte eiwitten doorheen.
  • Verdeel de room over 3 glazen/schaaltjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer vlak voor het serveren met nog wat sinaasappelschil.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...