Dit recept heeft zich gaandeweg ontwikkeld. Hoewel het zonder de balsamico al best lekker was, maakte die scheut azijn het echt tientallen malen lekkerder. Eén kleine toevoeging en de saus gaat van niks bijzonders naar een smaakexplosie. Ik zou je dan ook niet aanraden om dit recept zonder de azijn te maken. Dat is gewoon zonde van de andere, dure ingrediënten.
De dinsdagavond was voor mij in ieder geval gered. Ik plofte precies op tijd voor Glee met mijn bord op de bank. Er is weinig nodig om mij gelukkig te maken.
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 75 gram spaghetti
- 1 kleine ui in halve ringen
- ¼ courgette in blokjes
- 5 grote champignons grove stukken
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 potje zongedroogde tomaten (295 gram), uitgelekt
- 1 rijpe tomaat
- 50-75 gram zachte geitenkaas
- 1,5 eetlepel balsamico azijn
- 3 eetlepels Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak.
- Fruit de ui, knoflook, champignons en courgette in één eetlepel olijfolie aan tot deze zacht zijn en licht goudbruin.
- Doe de zongedroogde tomaten en de rijpe tomaat met iets van de olie uit het potje in een maatbeker, en pureer dit met een staafmixer. Voeg hier eventueel wat olijfolie aan toe als het niet smeuïg genoeg is. Wat water kan ook, als je de saus anders te vet vindt. Voeg de balsamico azijn, zout en peper toe en meng.
- Giet de pasta af en leg dit op een bord. Verdeel de saus over de pasta. Het kan zijn dat je wat van de saus overhoudt, dit kan in de koelkast nog 2 dagen bewaard worden.
- Verkruimel - of verdeel in grote stukken als je, zoals ik, geen geduld hebt – de geitenkaas over de pasta.