De belangrijkste stap in dit recept is de kip 2 uur onbedekt in de koelkast te laten staan. Hierdoor verdwijnt al het vocht van de buitenkant van de kip, waardoor het vel heel krokant bakt in de oven. Daarnaast is het belangrijk om de kip niet voor het bakken te zouten. Daarmee onttrek je namelijk vocht aan de kip waardoor de huid weer vochtig wordt en dat wordt het velletje niet krokant.
Vriendje is gek op krokante kip, maar is rond de kerstperiode behoorlijk aangekomen. Hij doet nu zijn best om het er allemaal weer af te krijgen, dus hij was maar wat blij met dit recept. Het heeft zijn goedkeuring in ieder geval weg kunnen dragen.
Ingrediënten:
- 6 kipdrumsticks
- 3 eetlepels bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel kerriepoeder (of welk ander kruid/specerij dan ook. Alles behalve zout. Dus ook geen potje ‘kipkruiden’ of iets dergelijks, want dat is grotendeels zout.)
- Peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- Dep de kipdrumsticks droog met keukenpapier.
- Meng bloem, bakpoeder, peper en kerriepoeder goed door elkaar. Leg de drumsticks in het bloemmengsel en hussel net zo lang door elkaar tot alle drumsticks volledig bedekt zijn met een dun laagje bloem.
- Leg de drumsticks op een rooster en laat 2 uur onafgedekt in de koelkast staan.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Druppel de olijfolie over de kip en leg deze op een rooster in de oven zodat de lucht rond de kip kan circuleren. Er zal vet af druipen, dus leg er iets onder om dat op te vangen.
- Laat de drumsticks 35 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Draai ze dan om en laat nog 35 minuten bakken.
- Bestrooi voor het eten eventueel nog met wat zout.