Iedereen die wel eens gevulde eieren heeft gemaakt kent trouwens vast het probleem van eieren die niet mooi willen pellen. Je weet wel, dat stukken eiwit mee komen met de schil en je eieren eruitzien alsof ze een of andere ernstige uitslag hebben. Ik heb twee tips om dit te voorkomen: 1) neem eieren die niet al te vers zijn. Ze moeten natuurlijk niet over de datum zijn, maar eieren die een weekje in je koelkast gestaan hebben zijn vaak makkelijker te pellen. 2) Kook je eieren 24 uur (of nog iets langer) van tevoren. Op de een of andere manier zijn ze makkelijker te pellen als ze al even geleden gekookt zijn.
Ingrediënten
- 10 eieren
- 3 eetlepels mayonaise
- ½ eetlepel paprikapoeder
- ½ eetlepel kerriepoeder
- Snufje chilipoeder
- handvol fijngehakte peterselie
- evt. 1-2 bosuitjes, fijngehakt
Bereiding
- Kook de eieren hard. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Wip met een lepel (of je duim) de eigelen uit de eieren doe ze in een kom. Leg de lege eiwitten op een mooie schaal.
- Prak met een vork de eigelen tot kruimels. Hoe fijner, hoe gladder je vulling straks zal zijn.
- Meng de mayonaise, paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder, peterselie en bosuitjes door het eigeel. Prak en roer tot je een gladde massa hebt.
- Verdeel het mengsel over de eigelen. Dit kan met een spuitzak en een gekarteld spuitmondje, maar ook met twee lepels. Het is maar net wat je makkelijk vindt.