Eigenlijk heb ik nooit bedacht dat tartaarsaus een echt sausje was. Tot ik bij een broodzaakje kwam en dit op het menu zag staan. Het verhaal van het gerecht waar deze tartaarsaus bij zat komt morgen, maar ik deel vandaag graag het recept voor mijn ideale tartaarsaus.
Ingrediënten:
- 225 ml mayonaise (bij voorkeur zelfgemaakt)
- 3 hardgekookte eieren
- Flinke handvol zeer fijngehakte peterselie
- 2 lente-uitjes, in hele dunne ringen
- 4 kleine augurkjes, zeer fijngehakt
- 1,5 eetlepel bieslook, in hele dunne ringen
- zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Meng in een kom de mayonaise met de peterselie, lente-uitjes, augurkjes en bieslook.
- Pel de eieren en snijd deze fijn. Roer ook deze door de saus.
- Maak af met zout en peper naar smaak.
- Lekker bij allerlei visgerechten zoals scampi en gefrituurde inktvisringen maar ook gewoon bij patat. Of bij een heel ander gerecht, maar daar morgen meer over.