Dit koekjesrecept heeft ook zo’n extra stap, namelijk het bakken van de havermout. Door de havermout in een paar eetlepels boter te bakken in de pan tot ze mooi goudbruin is en een beetje naar gebrande noten ruikt, voeg je zo ontzettend veel smaak toe aan dit toch al overheerlijke koekje, dat ze er haast onweerstaanbaar van worden. Geloof je me niet? Probeer dit koekje dan zelf eens.
Deze koekjes heten trouwens van-alles-en-nog-wat-koekjes omdat er, jawel, van alles en nog wat in gaat. Havermout, pindakaas, chocolate chips. Alleen geen ei. Dus ben je daar allergisch voor, dan is dit recept een prima optie.
Voor ongeveer 30-35 koekjes, uit American Flavor van Andrew Carmellini
Ingrediënten:
- 90 gram havermout
- 170 gram + 2 eetlepels roomboter
- 100 gram lichtbruine suiker
- 115 gram gewone suiker
- Snufje zout
- 185 gram pindakaas
- 185 gram bloem
- 2 tl bakingsoda (zuiveringszout)
- 100 gram chocolate chips
Bereiding:
- Smelt de 2 eetlepels boter in een koekenpan. Doe hier de havermout bij en bak op middelhoog vuur tot deze mooi goudbruin is en naar gebrande noten ruikt. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Klop de overige roomboter met de suikers, pindakaas en zout tot een glad en luchtig mengsel. Voeg hier de bloem en bakingsoda aan toe. Meng tot slot havermout en chocolate chips door het mengsel.
- Schep met een kleine ijsschep bolletjes van het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes in 8-10 minuten goudbruin. Laat compleet afkoelen voor je ze opeet. Als het erg warm is, kan je de koekjes het beste in de koelkast bewaren.