28 juli 2012

Krokante mozzarellabites

Ken je die cheesesticks die je in sommige restaurants of cafés kan bestellen bij de borrel? Van die krokante stengels gevuld met zacht gesmolten, zoute kaas. Absoluut geen gastronomisch hoogtepunt, maar soms wel heel erg lekker op vrijdagmiddag bij een glas wijn om het weekend mee in te luiden. Het nadeel van die dingen is alleen dat ze natuurlijk vol zitten met geur-, kleur- en smaakstoffen. Dus besloot ik ze thuis maar eens te maken.

Eerlijk is eerlijk, ze zijn niet zo mooi als wanneer je ze in de kroeg bestelt. Maar de smaak is echt fantastisch. Bovendien kan je zelf kiezen wat voor soort kaas je neemt. Zachte, romige mozzarella bijvoorbeeld, of juist een pittige cheddar. Misschien zelfs een blauw kaasje? Bovendien kan je je uitleven met kruiden. Zelf vind ik de combinatie van komijnpoeder met kaas fantastisch, maar kies wat je lekker vindt. Sumak bijvoorbeeld. Of gerookte paprikapoeder.

Vandaag trouwens geen hoeveelheden in het recept, want zelfs als ik vertel hoe veel kaas je nodig hebt, verandert de hoeveelheid van de rest van de ingrediënten die je nodig hebt met de grootte van de stukken kaas die je snijdt. Maar ach, zo veel kan er niet mis gaan.



Ingrediënten:
  • Mozzarella
  • Komijnpoeder
  • Knoflookpoeder
  • Bloem
  • Ei, geklutst
  • Panko/paneermeel
  • Zonnebloemolie of andere neutrale olie om in te bakken

Bereiding:
  • Snijd de kaas in sticks of blokjes op een formaat dat jij prettig vindt. Dep ze, als je een vochtige kaas zoals mozzarella of feta gebruikt, even droog met wat keukenpapier. Breng de kaas op smaak met komijnpoeder en knoflookpoeder.
  • Rol de stukjes kaas door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de panko tot de kaas een flinke laag panko heeft. Dip de kaasjes desnoods nog een keer in het ei en weer in de panko voor een extra krokant laagje.
  • Verwarm een koekenpan op hoog vuur met een dun laagje zonnebloemolie. Leg, als het vet goed heet is, de kaasstukjes in de olie. Bak tot goudbruin (2-3 minuten), draai de stukjes voorzichtig om en bak ook deze kant tot goudbruin. Laat uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer meteen, bijvoorbeeld met zoete chilisaus, mosterd of een ander sausje.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...