Koken met wijn geeft mij altijd een gevoel van luxe. Op de een of andere manier geeft die kenmerkende wijnsmaak net dat extra zetje aan een gerecht. Een gewone pan met een simpele tomatensaus wordt ineens heel bijzonder door een scheut rode wijn. En een lekkere bechamel wordt ineens een stuk spannender als er wat wit in gaat. Deze kippetjes zijn ook bijzonder door de witte wijn. En de knoflook. Ze zien er misschien niet indrukwekkend uit, de smaak maakt dat ruimschoots goed. Echt.
Voor 2 personen, aangepast van about.com
Ingrediënten:
- 4 kipdrumsticks (of kippendijen)
- 6 tenen knoflook
- 1 theelepel oregano
- Chilipoeder naar smaak
- ½ theelepel komijnpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 ml witte wijn
Bereiding:
- Pers de knoflook tot een gladde puree. Dit kan met een knoflookpers, maar ook met een vijzel of zelf met een mes op een snijplank. Doe dit in een kom en voeg hier de oregano, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper en olijfolie aan toe. Meng tot een gladde pasta. Smeer dit over de kip en laat een paar uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de kip met marinade in een ovenschaal en giet hier de witte wijn bij. Giet het direct op de bodem, niet over de kip. Bak 45-50 minuten, of tot de kip goudbruin en gaar is.