7 juli 2012

Italiaans runderstoofpotje met polenta uit de oven

Soms zijn er van die gerechten waar weinig over te vertellen valt. Gerechten die gewoon erg lekker zijn en die je eens moet proberen. Waar geen bijzondere anekdote bij hoort. Gerechten die je hebt gegeten op een warme dag waarop diezelfde warmte er voor zorgt dat je ook eigenlijk weinig zin hebt om een uitgebreid stuk erover te schrijven. Of om heel erg je best te doen om toch nog iets leuks te verzinnen. Daarom doe ik het ook niet.

De polentamethode heb ik trouwens van Klary Koopmans. Fantastisch. Je hebt er geen omkijken naar en het is heerlijk.


Voor 2 personen
Ingrediënten:
  • 200 gram runderreepjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 paprika, in reepjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel gedroogde rozemarijn
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel gedroogde basilicum
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 160 gram polenta
  • 1 liter bouillon (meer kan ook, als je het wat zachter wil hebben. Ik houd van stevige polenta)
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe polenta met bouillon in een ovenschaal. Roer goed door en laat 75 minuten bakken.
  • Fruit ui en knoflook in olijfolie tot glazig. Voeg hier de runderreepjes en paprika aan toe, samen met de oregano, rozemarijn, tijm en basilicum. Bak een minuutje mee, en voeg dan de tomatenblokjes en de balsamicoazijn toe. Laat 20 minuten pruttelen tot het vlees gaar is en alle smaken zich goed hebben ontwikkeld.
  • Haal de polenta uit de oven. Roer hier de Parmezaanse kaas doorheen. Serveer de polenta, als je er de puf voor hebt, in quenelles met het stoofpotje er naast.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...