Het eindresultaat is een heerlijk hapje. Krokant door de bodem, de lekkere smaak van de Nutella en de textuur van de marshmallow bovenop die het allemaal net even wat specialer maakt. Bovendien vind ik de perfecte symmetrie van deze squares echt fantastisch. Zonder moeilijke handelingen zet je iets op tafel dat eruitziet alsof je uren, met het puntje van je tong tussen je lippen, met je liniaal bezig bent geweest. Niets is minder waar. Het deeg is zo in elkaar gedraaid en de marshmallows zijn van zichzelf allemaal even groot, dus die hoef je alleen maar in het midden door te knippen. Appeltje, eitje.
Overigens is dit mijn inzending voor het foodblogevent van Pauline Deze squares lijken me namelijk heerlijk bij een high tea.
Aangepast van Joy the Baker
Ingrediënten:
- 113 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 113 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eidooier
- 155 gram bloem
- ¼ theelepel zout
- 100 gram nutella (ongeveer, maak de laag zo dik als jij hem wilt hebben)
- 15 marshmallows
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een vierkante bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier.
- Klop boter met suiker luchtig en glad, ongeveer 3 minuten. Voeg vanille en eidooier toe en meng opnieuw. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Doe dit in de bakvorm en spreid met je handen uit tot een gelijkmatige laag. Als het deeg aan je handen plakt, doe dan wat bloem op je handen.
- Bak de bodem 20-24 minuten, tot goudbruin aan de randjes. Haal de bodem dan uit de oven en laat een minuut of 20 afkoelen. Laat je oven aan staan.
- Verdeel de Nutella met de achterkant van een eetlepel in een gelijkmatige laag over de bodem. Knip de marshmallows overdwars in tweeën. Verdeel deze in mooie rijen over de nutella. Zet de bodem 4 minuten terug in de oven.
- Haal de bakvorm weer uit de oven en plet nu snel alle marshmallows met de achterkant van je lepel. Zet de grill van de oven aan. Zet de marshmallows onder de grill om te roosteren tot ze goudbruin zijn. Let op! Dit duurt niet langer dan 25-30 seconden. Loop dus niet weg, want dan zet je je hele baksel in de fik.Of, als je pech hebt, je hele keuken.