13 maart 2012

Peanut butter cookies

Momenteel zit ik in een pindakaasfase. Ik eet het op allerlei manieren, behalve op brood. Wel in botercrème voor cupcakes, in mijn havermout, gewoon zo uit de pot en nu dus ook in koekjes. Heerlijke, brosse peanut butter cookies.

Deze peanut butter cookies zijn traditioneel Amerikaans. Dat geldt overigens ook voor het patroontje op het koekje. Dit patroon wordt gemaakt door een vork in het bolletje deeg te duwen, deze vervolgens een kwartslag te draaien en de handeling te herhalen. Stelt niks voor, maar je koekjes zien er gelijk een stuk specialer uit.

Je kan voor dit recept trouwens gebruik maken van gladde pindakaas, maar ook die met stukjes. En als extra variatie: chocolate chips zijn hier ook heerlijk in! Of extra grof gehakte pinda’s.



Ingrediënten:
  • 90 gram boter, op kamertemperatuur
  • 55 gram suiker
  • 55 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 klein ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 95 gram pindakaas
  • 130 gram bloem
  • ¼ theelepel baking soda
  • snufje zout

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor tot 175 graden.
  • Klop de boter met de suikers tot een romig mengsel. Voeg hier het ei, de pindakaas en de vanille aan toe en meng. Voeg tot slot bloem, baking soda en zout toe en kneed tot een glad deeg.
  • Rol bolletjes deeg van ongeveer 2 centimeter doorsnee. Verdeel de balletjes over de bakplaat. Druk de koekjes plat met een vork met lange tanden. Draai het koekje en herhaal deze beweging tot je een patroon hebt.
  • Bak de koekjes in 12 minuten goudbruin. Wacht een paar minuten voor je de koekjes van de bakplaat af haalt, want ze zijn direct uit de oven nog zacht.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...