17 maart 2012

Romige yoghurt-komkommerdip

Als ik heel eerlijk ben, is dit eigenlijk mijn versie van de Griekse tzatziki of de Turkse cacik. Maar om te voorkomen dat hier straks een virtuele boze menigte mij komt vertellen dat dit toch écht geen tzatziki of cacik mag heten, noem ik het maar gewoon romige yoghurt-komkommerdip.

Het punt is namelijk: ik ben gek op de echte Griekse tzatziki. Maar het is me nog niet gelukt om het zelf zo lekker te maken als ik het in Griekenland heb gegeten. Dus nu gebruik ik dit als vervanging. Het lijkt er niet echt meer op, maar ik heb liever iets wat ik echt lekker vind en wat niet meer zo lijkt op het origineel, dan iets wat het origineel redelijk benadert maar eigenlijk gewoon minder lekker is. En hoewel ik dit gerecht eigenlijk bedoel als dip of sausje bij bijvoorbeeld pitabroodjes met kipreepjes, ben ik ook in staat om de hele kom zo leeg te eten. Ik doe het niet, maar ik vind het er lekker genoeg voor.



Ingrediënten:
  • 1 komkommer, ongeschild en gewassen
  • 500 gram griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Zout en peper naar smaak
  • Scheutje olijfolie

Bereiding:
  • Rasp de komkommer. Laat deze uitlekken in een vergiet zodat de komkommer niet te nat is. Pers de knoflookteentjes.
  • Meng komkommer, yoghurt, knoflook, mayonaise en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...