22 maart 2012

Bubble tea

Tapiocaparels. Toevallig schreef Robin hier onlangs over op Aziatische Ingrediënten. Het zijn gekke, smaakloze, transparante pareltjes die gebruikt worden als een soort pudding maar ook in het populaire drankje bubble tea. Nou ja, populair in Azië dan. Hier in Nederland heb ik het nog bijna nergens kunnen ontdekken. Dit feit, gecombineerd met mijn nieuwsgierigheid, zorgde er voor dat ik zelf maar tapiocaparels ging halen om bubble tea mee te zetten. En wat is dit een grappig en bijzonder drankje.

De parels smaken dus nergens naar: ze geven alleen textuur aan het drankje. Het is een bijzonder mondgevoel gecombineerd met de ongebruikelijke smaak van schuimige melk met groene thee. Misschien doet deze omschrijving je niet gelijk watertanden maar dit drankje is echt de moeite van het proberen waard. De naam bubble tea komt trouwens door het schudden/blenden van het drankje. Dit geeft een schuimlaagje (bubbeltjes).

Overigens is dit een basisrecept. Er wordt ook regelmatig fruitsap of fruitpuree door dit drankje gemengd. Ik ben van plan om daar in de toekomst ook mee te gaan experimenteren maar voor nu volstaat dit recept.


Voor 2 grote glazen
Ingrediënten
  • 250 ml sterke groene thee
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • 3 eetlepels tapiocaparels

Bereiding:
  • Laat de groene afkoelen in de koelkast. Verwarm de suiker en het water tot de suiker is opgelost en laat afkoelen. Dit is je suikersiroop. Gebruik hier zo veel van als je zelf lekker vindt. Je kan dus meer of minder maken, zolang je maar gelijke delen water en suiker gebruikt.
  • Doe de tapiocaparels in een pannetje met ruim water en zout. Laat dit aan de kook komen en kook tot de parels doorzichtig zijn. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de grote van de parels. De mijne waren behoorlijk klein en hadden ongeveer 10 minuten nodig. Giet de parels af en bewaar eventueel in een bakje koud water om plakken te voorkomen.
  • Doe de thee, melk en suikersiroop in een cocktailshaker of blender. Schud (of blend) tot je een schuimig mengsel hebt. Doe een schepje van de tapiocaparels in een glas en schenk hier de schuimige theemengsel op.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...