7 december 2011

Chocolate marshmallow brown sugar fudge

Letterlijk en figuurlijk een mond vol. 




Gisteravond bracht ik een bezoek aan Vriendin L. Vriendin L. en ik zijn ooit vriendinnen geworden omdat zij mij vroeg of ik haar kon leren hoe ze zelf sushi kon maken, nadat ik er een bericht over had geplaatst op een forum. Sinds die tijd bestaan onze afspraken eigenlijk altijd uit koken en eten. Dat bevalt ons overigens prima. 



L. had aangegeven zin te hebben om zelf iets met chocolade te maken, en kwam vervolgens met dit recept aanzetten. Fudge dus. Hele simpele fudge, om precies te zijn. Het ingrediëntenlijstje was kort en bondig en de fudge stond binnen 10 minuten in de koelkast op te stijven. We hadden dus nog tijd genoeg om bij te kletsen en een lekker stuk te gaan wandelen.




Deze fudge is heerlijk bij de koffie, maar kan ook prima cadeau gedaan worden in een leuk zakje of bakje. 




Naar recept van Lorraine Pascale

Ingrediënten:

  • Olie of boter om bakvorm in te vetten
  • 70 gram boter
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gram koffiemelk
  • 225 gram marshmallows
  • 300 gram melkchocolade, in stukje
  • 75 gram pure chocolade, in stukjes

Bereiding:


  • Vet een bakvorm van 20x20 cm in met olie of boter en plaats bakpapier in de bakvorm. Fudge is plakkerig en zonder het bakpapier echt niet uit de vorm te krijgen.
  • Doe boter, suiker en melk in een grote pan en smelt op laag vuur. Als de suiker is opgelost kunnen de marshmallows erbij en kan het vuur iets hoger. Kook de fudge tot de marshmallows volledig opgelost zijn, maar pas op dat de fudge niet aanbrandt. Dit gebeurt sneller dan je denkt. 
  • Haal de pan van het vuur en voeg de stukjes chocolade toe. Laat een minuut staan en roer daarna voorzichtig het mengsel tot de chocolade volledig gesmolten is. 
  • Giet het mengsel in de bakvorm en laat een paar uur in de koelkast staan om op te stijven. Haal het daarna uit de bakvorm en snijd in blokjes. Het originele recept heeft zegt dat je 25 blokjes uit dit recept haalt. Wij vonden dat dit nogal grote blokjes werden, aangezien de fudge zo machtig is. Wij haalden dus 50 blokjes uit dit recept. 


PS: Wat vinden jullie van de nieuwe header? Dat is het werk van Melissa van Gent. Ben er zelf in ieder geval ontzettend blij mee!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...