En na 10 minuten… magie! Deze pita-kaneel-suiker-frietjes zijn knapperig, zoet, winters en als je er eenmaal aan begint, kun je er ook niet meer mee ophouden. Ik kan alleen nog zeggen: ga deze vreemde dingen maken. Je zult er geen spijt van krijgen.
Ingrediƫnten:
- 1 pitabroodje
- 3-4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 3 eetlepels boter
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Halveer de pitabroodjes en snijd in repen van ongeveer 1 centimeter breed. Leg op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
- Smelt de boter en verdeel de helft hiervan met een kwastje over de reepjes pitabrood
- Meng de kaneel met het suiker en verdeel de helft hiervan over de met boter ingesmeerde reepjes pitabrood. Druk even stevig aan met de achterkant van een lepel.
- Draai de reepjes pitabrood om en verdeel de rest van de boter, suiker en kaneel over deze helft.
- Laat 10 minuten bakken in de oven.
- Laat de pita-kaneel-suiker-frietjes een paar minuten afkoelen.