Dit recept wordt extra lekker door het vet van de chorizo te gebruiken om de rest van je ingrediënten in te bakken. De chorizo zit er dan ook niet in als vlees maar als smaakmaker. De eiwitten en vezels komen van de kikkererwten. Wil je een vegetarische versie? Dan laat je de chorizo gewoon weg en gebruik je extra zout, knoflook en (gerookte) paprika. Het zal niet helemaal hetzelfde smaken, maar het komt in de buurt. Overigens gebruikte ik zelf chilipoeder voor wat extra pit, maar dit kun je eventueel vervangen door een Spaans pepertje. Of je laat het weg, als je niet van pittig houdt.
Voor 2-3 personen
Ingrediënten:
- 100 gram chorizo, in blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- ½ courgette, in blokjes
- 250 gram champignons, in grove stukken gesneden
- 1 teen knoflook, fijn gesneden
- 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Chilipoeder naar smaak
- 1 blik 400 gr kikkererwten (240 gram uitlekgewicht), uitgelekt en afgespoeld
- 400 gram tomatenblokjes
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Doe de chorizo zonder olie in een pan met dikke bodem. Zet de pan op laag vuur en laat 5 minuten zachtjes opwarmen tot al het vet uit de chorizo is gesmolten.
- Zet het vuur iets hoger en voeg de ui toe. Laat 2-3 minuten meebakken. Voeg dan ook de courgette en champignons toe en laat nog 5 minuten op matig vuur bakken.
- Voeg knoflook, gerookte paprikapoeder, milde paprikapoeder, chilipoeder en komijnpoeder toe en laat een minuutje meebakken.
- Voeg tomatenblokjes en kikkererwten toe. Verwarm nog 5 minuten tot alle ingrediënten goed warm zijn.
- Serveer met rijst, aardappelen of brood.