25 april 2012

Krokante tilapiafilet met chorizo-tomatensaus

Na het zien van Rachel Khoo’s poisson meunière had ik zin in een lekker krokant gebakken witvisje. Maar dan niet met een beurre noisette met citroen. Ik wil iets mediterraan. Iets met tomaat. En vooral iets met chorizo. Want de combinatie van witvis met chorizo is hemels. Alsof het zo moest zijn, kwam ik een paar dagen geleden dit recept tegen.

Dit gerecht is echt heerlijk voor na een lange dag hard werken. Het is snel klaar, gezond en licht. Ik denk trouwens ook dat dit gerecht een uitkomst is voor diegenen die niet van vis houden. Dat klinkt misschien gek, maar vele vishaters houden niet van vis vanwege de graatjes of vanwege de overheersende vissmaak. Omdat dit gerecht gemaakt wordt met filets zitten er geen graten in. Daarbij is witvis van nature vrij mild van smaak. Ben jij dus geen fan van vis? Probeer dit recept eens. Wie weet vind je dit wel lekker.



Voor 2 personen, van BBC Good Food
Ingrediënten:
  • 75 gram chorizoworst, in kleine blokjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, in halve ringen
  • Snufje chilipoeder/flakes
  • Blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 tilapiafilets, of andere witvis
  • 4 el bloem
  • 1 el olijfolie
  • Sperziebonen (of bijvoorbeeld broccoli of andere groene, stevige groente)

Bereiding:
  • Doe de chorizo in een pan met dikke bodem. Laat op laag vuur warm worden tot het vet uit de chorizo is gesmolten. Doe hier de ui bij en laat een paar minuten meebakken tot glazig. Voeg knoflook en peper toe en bak nog een minuutje mee. Voeg tomatenblokjes toe, roer door en laat zachtjes pruttelen tot de saus ingekookt en dik is geworden.
  • Stoom de sperziebonen in een stoompan tot deze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een klontje roomboter.
  • Kruid de tilapiafilets met wat zout en peper en haal ze door de bloem tot de vis rondom met een dun laagje bloem bedekt is. Bak de vis in de olijfolie tot deze goudbruin en krokant is aan beide kanten. Voor een dunne filet ongeveer 1-2 minuten per kant, voor een wat dikkere filet 3-4 minuten.
  • Serveer de saus over de vis en de groenten er naast.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...