Nu zijn Laura en ik echt geen nieuwkomers als het op koken aan komt. Bovendien hadden we goed gereedschap en alle ingrediënten in huis. Maar zelfs met zijn tweeën zijn we bijna een halfuur aan het koken geweest. En nee, we hadden nog niet zo veel gedronken dat dat effect op ons tempo kon hebben. Concluderend kan ik zeggen dat ik niet geloof dat Jamie dit recept echt in 15 minuten klaar kan maken.
Daarnaast kan ik melden dat deze taco’s echt superlekker zijn. En superlekker is niet een woord dat ik graag gebruik. Maar ze waren zo lekker dat ik ze een paar dagen later nog een keer maakte voor L. En ook hij is fan. Kortom: hoe lang je er ook voor in de keuken moet staan, deze taco’s zijn… ja, superlekker dus.
Ingrediënten
- 400 gram speklappen, in stukjes van 1 cm
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- olijfolie
- flinke snuf komijnzaad
- 3 bosuitjes, in ringen
- 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik zwarte bonen, inclusief het vocht
- 1 groen pepertje, fijngehakt
- 2 little gem kropjes, in reepjes
- Flinke handvol verse koriander, fijngehakt
- 1 rijpe avocado, in blokjes
- 1 flinke tomaat, in blokjes
- 1 appel, in reepjes
- 1 el sojasaus
- 1 el olijfolie
- sap van 1 limoen
- 8 tacoschelpen
- Om te serveren: yoghurt en tomatensalsa
Bereiding:
- Bak de speklappen in een droge pan aan, tot ze hun vet loslaten. Voeg dan het venkelzaad en paprikapoeder toe, en laat bakken tot het vlees knapperig is.
- Bak intussen in een andere pan de bosuitjes en knoflook in de olijfolie goudbruin. Voeg dan de bonen toe en laat dit op hoog vuur even pruttelen. Prak dan de bonen met een vork tot je een bijna glad mengsel hebt. Dit ziet er echt niet uit, maar het is heerlijk.
- Meng het pepertje, de little gem, koriander, avocado, tomaat en appel door elkaar. Doe hier de sojasaus, olijfolie en limoensap bij en roer nog eens goed door.
- Zet alle onderdelen los op tafel en bouw zelf je taco. Vul een tacoschelp met een laag zwarte bonen, een paar stukken vlees, wat salade, yoghurt en tomatensalsa. Het is onmogelijk om te eten zonder te knoeien, maar dat is het waard.