1 november 2012

Pindakaascupjes gevuld met Nutella

Dit recept is een excuus. Voor alle mensen die, bij een nieuwe pot Nutella, het liefst een lepel in de pot steken en er zo flink wat van naar binnen willen werken. Goed, het kost iets meer werk, maar op deze manier heb je nog steeds de heerlijke Nutellasmaak. Bovendien staat het toch minder raar dan wanneer je een paar flinke scheppen uit de pot pakt.

Natuurlijk kan dit met zo’n beetje ieder stevig koekjesdeeg. Maar, eerlijk is eerlijk, pindakaas en Nutella is natuurlijk wel het lekkerst.



Ingrediƫnten:
  • 90 gram boter, op kamertemperatuur
  • 55 gram suiker
  • 55 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 klein ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 95 gram pindakaas
  • 130 gram bloem
  • ¼ theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 250 gram nutella (ongeveer)

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor tot 175 graden. Vet een mini-cupcakevorm voor 24 cupcakes in met wat boter of zonnebloemolie.
  • Klop de boter met de suikers tot een romig mengsel. Voeg hier het ei, de pindakaas en de vanille aan toe en meng. Voeg tot slot bloem, baking soda en zout toe en kneed tot een glad deeg.
  • Verdeel het deeg over de 24 vormpjes. Druk het er een beetje in, zodat het wat omhoog komt aan de zijkanten en je het begin van een cupje hebt.
  • Bak de koekjes in 12 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en pak iets kleins en ronds (de onderkant van een shotglaasje of de dop van een flesje mineraalwater bijvoorbeeld). Duw hiermee, meteen nadat de koekjes uit de oven komen, in het midden van de koekjes een holte. Laat dan de koekjes in de bakvorm afkoelen.
  • Doe in elk cupje een schepje nutella. Ze blijven zo’n 4 tot 5 dagen goed, maar dat halen ze echt niet.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...