22 november 2012

Lamingtons

In Australië is de lamington een iconisch cakeje. In principe stelt het niet zo veel voor: blokjes cake bedekt met een laagje chocoladeglazuur en kokos. Toch zijn deze cakejes mateloos populair. Want ondanks de eenvoud zijn deze cakejes echt overheerlijk. Zeker met een vulling van wat jam of slagroom.

Ik bakte zelf een cake voor mijn lamingtons, maar je zou kunnen smokkelen met een cake uit de winkel. Lang niet zo lekker, maar wel een stuk sneller.



Recept van Joyofbaking.com
Ingrediënten:
Voor de cake
  • 260 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 113 gram zachte boter
  • 115 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 120 ml melk
Voor het glazuur
  • 450 gram poedersuiker
  • 30 gram cacaopoeder
  • 42 gram zachte boter
  • 120 ml melk
  • 160 gram gedroogde kokos

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik en en bekleed deze met bakpapier.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Klop in een andere kom de boter en de suiker luchtig. Voeg hier, een voor een, de eieren aan toe. Roer ook de vanille door dit mengsel. Voeg dan om en om, in drie delen, de melk en de bloem toe waarbij je begint en eindigt met de bloem. Stop met mengen zodra je geen klontjes bloem meer ziet zitten.
  • Giet het cakemengsel in de bakvorm en bak in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Test dit door een sateprikker in het midden van de cake te prikken. Als deze er droog uit komt, is de cake gaar. Laat de cake volledig afkoelen en snijd deze dan in vierkante blokjes van 5x5 cm. Zet de blokjes afgedekt in de koelkast.
  • Meng voor het glazuur de poedersuiker, cacaopoeder, boter en melk door elkaar tot een glad mengsel. Giet het glazuur over de blokjes cake zodat ze rondom bedekt zijn met een laagje glazuur. Wentel de blokjes dan door de kokos zodat ze gelijkmatig bedekt zijn door de kokos. Laat hard worden. Luchtdicht verpakt blijven ze een paar dagen lekker.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...