Al zeg ik het zelf: mission accomplished.
Voor 3 personen
Ingrediënten:
- 300 gram tagliatelle, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
- 1 el olijfolie
- 200 gram pompoen, in kleine blokjes
- 300 gram gemengde champignons, in plakjes
- 1 kleine courgette, in blokjes
- 75 ml crème fraîche
- 100 gram blauwe kaas (gorgonzola bijvoorbeeld)
- ¼ theelepel gedroogde oregano
- ¼ theelepel gedroogde tijm
Bereiding:
- Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de blokjes op halfhoog vuur een minuut of 5. Voeg dan de champignons en courgette toe. Roer ook de oregano en tijm door dit mengsel. Bak dit zo’n 5 minuten tot de champignons lekker goudbruin zijn en de pompoen zo goed als gaar. Zet dan het vuur laag en voeg de crème fraîche en de blauwe kaas toe zodat je een romige saus krijgt.
- Roer de pasta door de saus en serveer meteen. Je kan er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen raspen, maar dat had ik helaas niet in huis.