17 november 2012

Indische speklapjes

Speklapjes zijn denk ik mijn minst favoriete stukjes vlees. Niet alleen vanwege de hoeveelheid vet, maar ook omdat ik gewoon niet zo gek ben op varkensvlees. Toch kan ik ineens overvallen worden door een gigantische trek in een lekker speklapje. Maar dan wel met heel veel lekkere smaakmakers. Zoals deze.

De chips in dit recept lijken misschien een beetje vreemd, maar ze maken het wel heel erg lekker. Je zou er ook kentang kunnen gebruiken, een soort frietsticks die ze verkopen bij de toko. Maar dit is net zo makkelijk.



Voor 4 personen, uit Allerhande 11-2012
Ingrediënten:
  • 4 speklapjes (500 g)
  • 1 rode peper
  • 3 el gembersiroop
  • 1 tl gemberpoeder
  • 4 el ketjap manis
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 zakje mini frites naturel (chips a 100 g)
  • 1 bosuitje, in schuine ringetjes

Bereiding:
  • Halveer de speklappen in de breedte. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng in een kom de gembersiroop met de ketjap, gemberpoeder, suiker, knoflook, olie en rode peper. Schep de speklappen erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 175 ºC. Doe de speklappen met de marinade in de braadslee of ovenschaal. Zet ca. 35 min. in de oven. Schep na 20 min. om. Wordt het gerecht te donker, dek het dan af met aluminiumfolie.
  • Serveer het vlees bestrooi met de minifrites en bosui. Lekker met witte rijst en geroerbakte paksoi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...