12 november 2012

Zelf bamikruiden maken

In de supermarkt vind je veel kruidenmixjes. Ik heb al vaker gezegd dat ik een hekel heb aan die pakjes, vooral vanwege de vele toevoegingen en onnodige smaakversterkers. Toch vinden de bamikruiden nog steeds gretig aftrek in de supermarkt. En dat hoeft niet. Met een goede voorraad kruiden en specerijen, kan je zo’n kruidenmix makkelijk zelf maken. Maar dan zonder rotzooi.

Hieronder de ingrediƫnten voor de kruidenmix en hoe je daar, met wat knoflook en ketjap, een heerlijke bami mee kan maken die je alle pakjes doet vergeten.



Ingrediƫnten:
  • 1 fijngehakt teentje knoflook, of ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl gemberpoeder
  • ¼ tl korianderpoeder
  • ¼ tl komijnpoeder
  • Snufje chilipoeder
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 kipfilet, in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 200 gram stevige groenten in blokjes (paprika, wortel, paksoi, ui, prei, etc.)
  • 200 gram gekookte bami

Bereiding:
  • Meng gemberpoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper door elkaar. Doe hier ook de knoflook door, als je die in poedervorm gebruikt.
  • Bak de blokjes kipfilet in de olijfolie op hoog vuur tot deze mooi goudbruin en gaar is. Voeg hier de stevige groenten aan toe, en roerbak dit samen met het kruidenmengsel en eventueel de verse knoflook tot de groenten de gewenste gaarheid hebben. Roer hier tot slot de bami en ketjap manis doorheen. Maak eventueel af met een gebakken eitje.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...