4 september 2012

Orecchiette met no-cook tomatensaus met geitenkaas

Dit recept kwam ik tegen op Chow.com. Een fijne website met lekkere recepten, goede tips en leuke artikelen. Ik ben vooral fan van hun ‘The easiest way’ video’s, waarin je snelle recepten te zien krijgt voor vaak wat uitgebreidere gerechten.

Deze pasta is echt hemels en komt rechtstreeks uit één van deze video’s. De saus zelf kost je 5 minuten om te maken. De pasta heeft 10 minuten nodig om te koken en meer tijd ben je hier niet aan kwijt. Wees trouwens ook niet bang dat het dan vast nergens naar zal smaken; deze pasta zit vol heerlijke smaken. Zoete cherrytomaatjes, pittige knoflook, lichtzure geitenkaas en aardse tijm. Absoluut een succesnummer en zeker een recept dat ik vaker op tafel ga zetten.



Voor 2 personen:
  • 250 gram cherrytomaten, in kwarten
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
  • ½ eetlepel tijm, fijngehakt
  • 100 gram zachte geitenkaas zonder korst
  • 250 gram orecchiette
  • Flinke handvol versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
  • Doe cherrytomaten, olijfolie, knoflook, peterselie, tijm en geitenkaas in een grote, hittebestendige schaal. Roer door en laat minstens een halfuur staan. Je kan dit ook de dag van tevoren doen en dan het mengsel afgedekt in de koelkast zetten. Is alleen maar lekkerder. Haal het dan wel 30 minuten voor het toevoegen van de pasta uit de koelkast.
  • Kook de pasta en giet deze af. Bewaar een koffiemok van het kookvocht. Doe de pasta met de Parmezaanse kaas en het kookvocht bij de tomaten. Roer dit door tot alle kaas gesmolten is. Serveer meteen, eventueel met wat extra Parmezaanse kaas en peterselie.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...