18 juni 2012

Tomaten-gembersoep met rivierkreeftjes

Meestal maak ik mijn tomatensoepen met (biologische) passata als basis. Dat scheelt gewoon een hoop tijd en je hebt toch een lekker soepje. Maar een enkele keer gun ik mezelf lekkere, verse tomatensoep. Van hele tomaten. Die dan wel goed rijp, zoet en sappig moeten zijn.

Ontvellen doe ik niet aan. Zonde van mijn tijd en juist daar zitten de vitamientjes. Gewoon doormidden snijden en de groene kernen er uit snijden.

Denk trouwens niet dat deze soep, omdat hij maar uit zo weinig ingrediënten bestaat, qua smaak ook weinig voorstelt. Integendeel. Door fantastische tomaten te gebruiken kom je al een heel eind. Verder heb je niet veel meer nodig dan wat zout, peper en als geheim ingrediënt verse gember. Je smaakpapillen weten niet wat ze overkomt.



Voor 4 personen
Ingrediënten:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 kilo verse, rijpe tomaten
  • 500 ml groentenbouillon
  • 200 gram rivierkreeftjes

Bereiding:
  • Fruit op laag vuur de ui en knoflook in de olijfolie aan. Snijd ondertussen de tomaten in vieren en haal de harde, groene kern er uit. Zet het vuur hoog en bak de gember nog een minuutje mee.
  • Voeg de tomaten toe en laat een minuutje of 2 bakken. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat pruttelen tot de tomaten helemaal zacht zijn en uit elkaar vallen. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
  • Doe wat rivierkreeftjes in een bord en giet hier de soep op. De kreeftjes zullen warm worden door de hitte van de soep. Meer hebben ze niet nodig. Serveer eventueel met brood en garneer met wat basilicum. De soep is koud trouwens ook lekker.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...