Ik maakte ze nu met drumsticks, maar natuurlijk kan je deze marinade op alle soorten kip doen. Kipfilet, poten, dijen… Wat jij wil. Het lijkt me trouwens ook heerlijk als marinade op spare-ribs. Maar ik dwaal af.
Ingrediƫnten:
- 8 Drumsticks
- 1 el worcestersaus
- 3 el honing
- 3 el ciderazijn
- 5 el passata (gezeefde tomaten)
- 2 el olijfolie
- Cayennepeper naar smaak
Bereiding:
- Meng worcestersaus, honing, azijn, passata, olie en de cayennepeper tot een marinade. Leg hier de drumsticks in en laat ze 2 uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kippenbouten uitlekken en leg ze op een bakplaat. Bak de kippenpootjes in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Draai ze halverwege het bakken even om.
- Doe de overgebleven marinade in een steelpan en laat deze inkoken tot deze de textuur heeft van ketchup.
- Haal de kip uit de oven en besmeer ze met de saus. Leg de kip nog even onder de grill zodat de marinade nog plakkeriger wordt. Besmeer eventueel nog met een extra laagje marinade.