19 juni 2015

Nieuw in Nederland: Newby Teas

Ik ben een groot theeliefhebber. Zeker in de winter gaan er liters doorheen. Het liefst groene thee of kruidenthee. Nieuwe theemerken of –smaken trekken dan ook altijd meteen mijn aandacht.

Newby is zo’n nieuw theemerk. Zij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan: “Slechts 5% van alle bladeren die wereldwijd geplukt worden voldoen aan de kwaliteitsnormen van Newby. De thee van Newby wordt met de hand geplukt in het hoogseizoen van de thee: tussen maart en augustus, als de blaadjes op hun best zijn. Alleen de knop en de bovenste twee blaadjes van de plant worden geplukt, omdat die de beste smaak bevatten. Theeblaadjes die met een machine worden geplukt, komen er bij Newby niet in. Thee-experts uit India, China en Taiwan selecteren jaarlijks uit het aanbod van talloze theeplantages de beste theeblaadjes. Uit die selectie kiest oprichter en thee specialist Mr. Sethia de thee die goed genoeg bevonden wordt voor Newby. Die theeblaadjes worden onder perfecte omstandigheden verwerkt in onze eigen fabriek, een theefabriek zoals er geen andere bestaat op de wereld. De temperatuur, luchtvochtigheid en de frisse luchttoevoer zorgt dat de authenticiteit van iedere theesoort behouden wordt. De thee wordt vervolgens verpakt in foliezakjes die zorgen dat de smaak en geur blijft waar ze horen: in het zakje. Zodat de beste thee ook op de meest verse manier in het kopje terecht komt.”


Ik heb zelf de Earl Grey, de Ginger & Lemon, de Peppermint, de Green Lemon en de Hunan Green kunnen proeven. Stuk voor stuk waren ze heerlijk. Er zit geen suiker of smaakstoffen in, en dat merk je. De smaken zijn puur en je proeft de thee zoals hij hoort te smaken. Mijn favoriet is de peppermint. Ik ben gek op pepermuntthee en de versie van Newby Teas is fantastisch. Zacht maar toch verfrissend.

De verkoopprijs begint bij 6 euro voor 25 zakjes, maar de luxere gourmetsmaken en de theebloemen zijn wat duurder geprijsd. Daardoor vind ik het persoonlijk niet echt een thee die ik elke dag zou drinken, maar een die ik zou bewaren voor speciale gelegenheden of die ik cadeau zou doen aan een echte theeliefhebber. In ieder geval weet je zeker dat je met dit merk goede kwaliteit thee kan schenken. 

Overigens heeft Newby Teas ook thee speciaal voor bij de sushi. Mocht je dus een foodie in je leven hebben die alles al heeft en gek is op sushi, dan weet ik zeker dat dit een fantastisch cadeau is. Newby teas is te koop op http://www.newbyteas.nl/. 

Dit artikel bevat een product dat naar mij is opgestuurd door een merk of PR-bureau. Dit is niet van invloed op mijn mening. 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...