3 november 2014

Macadamiakoek met twee chocolades

Wij zijn op onze bruiloft vreselijk verwend met cadeaus, maar het meest bijzondere cadeau was een fotoboek waarin al onze vrienden en familie een anekdote over ons hadden geschreven en een recept voor ons hadden gemaakt. Het vlees van de oma van L. (sukadelappen en gehaktballen) en het krentenbrood van mijn oma bijvoorbeeld. Vrienden M&D gaven ons een recept dat ons meteen aansprak: een soort koek van macadamianoten met twee soorten chocolade. Die titel heb ik er zelf aan gegeven maar die doet er eigenlijk geen eer aan. Het klinkt namelijk bij lange na niet zo lekker als het is.

De bodem is zoet door de witte chocolade en de bovenlaag is romig en zit vol met noten. Ik ben geen groot liefhebber van noten maar deze koek is echt fantastisch. Absoluut een luxe taartje qua ingrediĆ«nten maar een traktatie die je nog lang bij zal blijven. Wij zijn in ieder geval ontzettend fan van dit recept. 



Ingrediƫnten:
Voor de bodem
  • 100 gram witte chocolade
  • 115 gram boter
  • 85 gram poedersuiker
  • 50 gram geroosterde macadamianoten, grof gehakt
  • 200 gram bloem
Voor de bovenlaag
  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
  • 200 gram melkchocolade
  • 2 eetlepels bloem
  • 90 gram lange vingers, elke vinger in 3 stukken gebroken
  • 250 gram geroosterde macadamianoten, grof gehakt
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm van ongeveer 23x23 cm in en bekleed deze met bakpapier. 
  • Smelt de chocolade en de boter samen. Voeg poedersuiker, macadamianoten en bloem toe. Meng dit tot een stevig deeg. Druk dit op de bodem van je bakvorm tot een egale laag. Bak in 18 minuten enigszins goudbruin en laat afkoelen. Stel de oven bij naar 160 graden. 
  • Terwijl de bodem afkoelt doe je de gecondenseerde melk en de chocolade in een pan op laag vuur. Verwarm tot dit is gesmolten. Combineer in een schaal de bloem, lange vingers en 200 gram van de noten en roer dit even door elkaar. Giet vervolgens het chocolademengsel erbij en meng dit goed. Giet over de onderlaag in de bakvorm. Strooi hier de overgebleven macadamianoten overheen. Bak het geheel in 40 minuten gaar. Let op: laat de koek volledig afkoelen voor je hem aansnijdt en opeet. Lastig, maar het komt de smaak echt ten goede.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...