14 oktober 2013

Carrot cake met roomkaasglazuur

Het gesprek kwam op carrot cake. “Carrot cake? Worteltjestaart? Taart met wortel er in?” Het was lang geleden dat ik L. zo verbaasd had gezien. Reden te meer om deze taart eens te maken dus. Want ja, carrot cake is lekker.

Bij de eerste hap was hij om. Logisch ook. Carrot cake is zoet, kruidig, zacht, smeuïg en echt een unieke smaakervaring. Als hij niet zelf de wortels in het beslag had gedaan, had hij niet geloofd dat ze er in zaten. Deze taart gaat in ieder geval vaker op tafel verschijnen. Volgens mij is hij fan. 



Aangepast van joyofbaking.com
Ingrediënten:
  • 50 gram hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan en fijngehakt
  • 170 gram rauwe wortel, geraspt
  • 130 gram bloem
  • ½ tl baksoda
  • ¾ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract
  • 25 gram roomboter
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • Schil van een halve citroen

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Meng bloem, baksoda, bakpoeder, zout en kaneelpoeder door elkaar. Klop de eieren luchtig met de suiker. Voeg dan de olie in een gelijkmatige stroom toe en klop dit door de eieren. Voeg dan ook het vanille extract toe. 
  • Doe het bloemmengsel bij het eimengsel en klop tot alles net gemengd is. Spatel dan de noten en wortelen er doorheen. Doe dit in een bakvorm van 23 cm doorsnee en bak in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake helemaal afkoelen. 
  • Laat de roomboter en roomkaas op kamertemperatuur komen. Klop dit luchtig, samen met de poedersuiker en citroenschil. Verdeel dit over de carrot cake.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...