5 juni 2013

Havermoutkoekjestaart

In Amerika zie je het wel vaker, een koekje in de vorm van een taart. Gewoon een heel groot koekje dat je in punten snijdt dus, in plaats van 12 losse koekjes. Ik heb het altijd al eens willen proberen. Dus toen ik dit recept voor een havermoutkoekjestaart zag, was ik verkocht. Zeker omdat het een zachte koek zou worden. Daar hou ik van.

De taart werd zoals verwacht erg lekker. Door de toevoeging van maizena in het deeg, bleef de koek heerlijk zacht en de smaak was ook nog eens fantastisch. Bovendien: wie houdt er nou niet van een koek zo groot als je hoofd. 



Recept aangepast van Life, love and sugar
Ingrediƫnten
  • 170 gram roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 55 gram suiker
  • 1 ei
  • 2 tl vanille extract
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 215 gram bloem
  • 2 tl maizena
  • 1 tl baksoda
  • 135 gram havermout
  • 125 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
Voor het glazuur (optioneel)
  • 25 gram poedersuiker
  • ½ el melk
  • Paar druppels vanille extract

Bereiding:
  • Klop de boter met de suikers luchtig. Klop dan het ei, de vanille en de kaneel door de boter tot je een glad mengsel hebt. 
  • Meng de bloem, maizena en baksoda door elkaar. Meng dit door het botermengsel. Roer er tot slot de havermout en chocolade doorheen. Zet het deeg 30-60 minuten afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet deze in. Doe het deeg in een gelijkmatige laag in de springvorm. Bak de koek zo’n 20-25 minuten, of tot de randjes net goudbruin worden. Laat de koek volledig afkoelen in de springvorm voor je hem aansnijdt. 
  • Meng voor het glazuur de poedersuiker, melk en vanille door elkaar tot een glad mengsel. Verdeel dit over de taart op de manier die jij het mooist vindt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...