7 juni 2013

Vietnamese komkommersalade met garnalen

Dit recept is er een die L. tegenkwam in de Allerhande. “Zo, dat ziet er lekker uit!” Of we dat konden eten. Ik was enigszins verbaasd, want L. houdt niet zo van garnalen. Of van Aziatisch eten.

Het verbaasde me dan ook niet dat L. niet echt fan was van dit gerecht. Hoewel een groot deel van zijn portie opgegeten heeft, verscheen er toch nog een restje opgewarmde stamppot andijvie van de avond ervoor op tafel. Vond ik niet erg, want ik vond deze salade wel lekker. Heel erg lekker. Bovendien is dit een erg slank recept dus het feit dat ik de rest van L. zijn portie heb opgegeten, was geen probleem. 



Recept uit Allerhande 4-2013
Ingrediënten
  • 150 gram noedels
  • komkommer
  • 300 g winterpeen
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 7 el rijstazijn
  • 1 el lichte basterdsuiker
  • 1 rode peper
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 4 el vissaus
  • 2 el gembersiroop
  • 300 g cocktailgarnalen (evt uit diepvries, dan wel ontdooid)
  • Handvol muntblaadjes in reepjes
Bereiding
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in boogjes van 1 cm. Schil de winterpeen en rasp grof.
  • Meng de komkommer, peen, ui, 3 el rijstazijn, een 1/2 el suiker en zout in een kom.
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen uw handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de rode peper, vissaus, gembersiroop en de rest van de rijstazijn en suiker in een kommetje.
  • Doe de noedels, groenten, garnalen en munt in een schaal. Besprenkel met de dressing. Lekker met grofgehakte gezouten cashewnoten.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...